Bulgarien
Forside EDC-Sunshine
Besigtigelsesrejser
   
"Lad os ringe
dig op for en samtale"
 
  Ring mig op
Læs om områderne
 
 
 

Velkommen til Tyrkiet

Tyrkiet er broen mellem Europa og Asien og det er her de to kulturer mødes. Den totale overflade af Tyrkiet er 814.578 km2, hvoraf 3% er en del af Europa og 97% Asien. Den europæiske del kaldes Trakien og den Asiatiske del Anatolien eller Lilleasien. Tre sider af Tyrkiet er omgivet af tre forskellige have; Sortehavet mod nord, Middelhavet mod syd og det Ægæiske hav mod vest. I nord-vest er der også et vigtigt internt hav, nemlig Marmarahavet.
Tyrkiet er opdelt i 7 geografiske provinser: De første fire af de syv er opkaldt efter havene som omgrænser disse, altså Sortehavs-, Marmara-, Middelhavs- og Den Ægæiske region. De øvrige tre regioner er opkaldt efter deres beliggenhed i Anatolien; Centralanatolsk-, Østanatolsk- og Sydøstanatolsk region. Den største by er Istanbul og denne er den eneste by i hele verden, som er delt af to kontinenter, med Bosphorusstrædet imellem. Befolkningen her er omkring 12 mio. Marmara-, Ægæer- og Middelhavet har et typisk Middelhavsklima, med varme somre og milde vintre. Badesæsonen bliver kortere, jo mere nordpå man kommer. Ved kysterne i Marmarahavet og Ægæerhavet er sæsonen typisk fra juni til september, hvor den ved Middelhavet og Sydægæerhavet er fra april til oktober.

 

EDC Sunshine / EDC Tørring • Torvegade 3 • 7160 Tørring • nordstrom promo code Tlf. 75 80 16 00 • Fax 75 80 22 82 • 716@edc.dk © 2007